Tuesday, June 7, 2011

KEK CAWAN LOBAK MERAH

Bahan-bahan 
5 biji telur (diasingkan putih dan kuning telur).
1 sudu kecil parutan kulit lemon.
275 gram gula kastor.
480 gram parutan lobak merah.
240 gram serbuk badam.
75 gram tepung naik sendiri.

Cara membuat
1.panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah celcius.
2.dalam pada itu pukul telur kuning,gula kastor dan parutan kulit lemon sehingga kembang masukan lobak merah,serbuk badam dan tepung naik sendiri yang telah diayak.
3.pukul pula telur putih hingga kembang dan gaulkan ke dalam adunan lobak merah.
4.masukan  ke dalam acuan kertas dan bakar selama 25 minit.

KRIM KEJU 
Bahan-bahan 
100 gram krim keju 
80 gram mentega
80 gram gula aising 
1 sudu kecil jus lemon

Cara membuat 
1. pukul krim keju dan mentega sehingga kembang.
2.masukkan gula aising dan lemon jus dan pukul sebati.
3.hias di atas kek yang telah siap tadi.


SELAMAT MENCUBA 
    

  

No comments:

Post a Comment