Bahan-bahan
125 gram mentega
125 gram gula kastor
2 biji telur
125 garm tepuk naik sendiri
25 gram serbuk koko
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil parutan kulit oren
Cara-cara membuat
1.panaskan ketuhar pada suhu 180 darjah celcius
2.dalam pada itu pukul dan gula hingga kembang dan masukkan telur
3.masukkan tepung,serbuk koko yang telah diayak bersama serbuk penaik.
4.masukkan parutan kulit oren dan kacau sebati.
5.masukkan ke dalam acuan kertas dan bakar selama 20 minit.
Krim Aising
Bahan-bahan
1.250 gram mentega
2.450 gram gula aising
3.1 sudu kecil esen vanila
Cara Membuat
1.pukul mentega sehingga kembang dan masukkan gula aising dan esen vanila
2.pukul sebati sehingga kembang dan ringan
3.hiaskan di atas kek
No comments:
Post a Comment