Tuesday, May 17, 2011

KEK CAWAN LEMON

BAHAN-BAHAN
50 GRAM MENTEGA
100 GRAM GULA CASTOR
2 BIJI TELUR
100 GRAM TEPUNG NAIK SENDIRI 
1 SUDU BESAR PARUTAN LEMON 
5 SUDU BESAR SUSU SEGAR 
BAHAN BAHAN KRIM AISING 
250 GRAM MENTEGA 
450 GRAM GULA AISING 
1 SUDU KECIL ESEN VANILA 
CARA MEMBUAT
1.PANASKAN KETUHAR PADA SUHU 180 CELCIUS.
2.DALAM PADA ITU PUKUL MENTEGA DAN GULA SEHINGGA KEMBANG.
3.MASUKAN TELUR DAN KEMUDIAN TEPUNG NAIK SENDIRI.     
4.MASUKKAN PARUTAN LEMON DAN SUSU DAN KACAU SEBATI.
5.MASUKKAN KE DALAM ACUAN KERTAS DAN BAKAR SELAMA 15-20 MINIT
CARA MEMBUAT KRIM AISING 
1.PUKUL MENTEGA SEHINGA KEMBANG DAN MASUKKAN GULA AISING DAN ESEN VANILA 
2.PUKUL SEBATI SEHINGGA KEMBANG DAN RINGAN 
3.HIASKAN DI ATAS KEK  

No comments:

Post a Comment