BAHAN-BAHAN
50 GRAM MENTEGA
100 GRAM GULA CASTOR
2 BIJI TELUR
100 GRAM TEPUNG NAIK SENDIRI
1 SUDU BESAR PARUTAN LEMON
5 SUDU BESAR SUSU SEGAR
BAHAN BAHAN KRIM AISING
250 GRAM MENTEGA
450 GRAM GULA AISING
1 SUDU KECIL ESEN VANILA
CARA MEMBUAT
1.PANASKAN KETUHAR PADA SUHU 180 CELCIUS.
2.DALAM PADA ITU PUKUL MENTEGA DAN GULA SEHINGGA KEMBANG.
3.MASUKAN TELUR DAN KEMUDIAN TEPUNG NAIK SENDIRI.
4.MASUKKAN PARUTAN LEMON DAN SUSU DAN KACAU SEBATI.
5.MASUKKAN KE DALAM ACUAN KERTAS DAN BAKAR SELAMA 15-20 MINIT
CARA MEMBUAT KRIM AISING
1.PUKUL MENTEGA SEHINGA KEMBANG DAN MASUKKAN GULA AISING DAN ESEN VANILA
2.PUKUL SEBATI SEHINGGA KEMBANG DAN RINGAN
3.HIASKAN DI ATAS KEK
No comments:
Post a Comment